Page content

Natuur

puur natuur veren amazone

De wortels van Paraventa liggen in het hooggebergte van de Andes in Peru, de Q'ero van Don Ramón en de Amazone jungle van Don Alberto, twee medicijnmannen met de Natuur als leermeester, voor het eerst samengebracht door Peggy Dylan (Sundoor USA) en Richard Aguayo (Urpichay Natural Events - PumaPeru Expeditions) in mei 2002.

Beide mannen, nog nooit hun eigen gebied uit geweest, leerden elkaar en een internationale groep mensen kennen. Ze raakten onder de indruk van het respect dat wij westerlingen toonden voor hun cultuur.

Na de reis kregen ze onafhankelijk van elkaar visioenen over het delen van hun 'natuurkennis en -kunde' met het westen. In september 2002 kwamen ze naar Europa. Ze landden als eerste op Schiphol, wat een film op zich was toen we ze ophaalden. Stel je voor, al die nieuwe indrukken…

Sindsdien zijn ze vaker in Europa geweest. Don Alberto is in oktober en begin november 2013 weer in Nederland, samen met Richard, om zijn helende werk hier te doen. Hij kent meer dan 1000 medicinale planten uit de jungle en heeft reguliere artsen als patiënten.

Ik heb voor ze mogen werken als organisator, 'kok', chauffeur en vertaler van Don Alberto's sessies in Nederland en Duitsland. Door wat ik in die sessies heb meegemaakt en de kennis en ervaringen die hij heeft gedeeld, is hij jaren geleden het begin van mijn genezing geweest.

De witte jassen' in het ziekenhuis - met alle respect voor het goede werk dat ze doen - hadden mij verteld, dat ik niet kon genezen en dat de ziekte terug zou komen als ik zou stoppen met medicatie. Ik had veel weerstand tegen de medicijnen, maar ook heel veel pijn, dus 'ik moest wel'.

Toen Don Alberto een verhaal uit zijn dagelijkse realiteit vertelde, dat ver buiten de grenzen ging voor wat ik toen voor mogelijk hield, gebeurde er iets in mij, waardoor het zaadje voor genezing werd geplant.

Een paar maanden later stopte ik - bang door wat mij verteld was, maar vanuit een diep innerlijk voelen - in overleg met de arts tijdelijk met de medicatie. Tijdelijk werd permanent. Bij de controles bleek alles normaal. De specialist in het ziekenhuis zei letterlijk - lachend en met open armen: ''De wonderen zijn de wereld nog niet uit!''

Net als bij vuurlopen is het onmogelijke mogelijk gebleken. Zijn er garanties op genezing? Nee, dat niet. Maar de eeuwenoude helende kracht van de natuur, die door iemand met oprechtheid, zuiverheid en kennis van zaken wordt doorgegeven, is iets dat ik - zeker na het aan den lijve ondervonden te hebben - anderen niet wil onthouden.

Don Alberto is zo iemand.

puur natuur don alberto
 

 

0 reacties op “Natuur

Plaats een reactie


*